Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!

17 mayo 2012

TDAH, en adults.


El TDAH ( trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat) és un  trastorn de conducta que apareix a la infància i que es diagnostica al voltant dels 7 anys. Es manifesta amb un augment de l’activitat física, impulsivitat i dificultat per mantenir l’atenció durant un temps.
Temps enrere,  tant sols es tenia un diagnòstic per nens amb aquest trastorn. Avui en dia s’ha pogut comprovar que les persones adultes també el poden patir. Tot i no tenir encara suficients coneixements podem saber que un gran nombre de persones que patien TDAH a la infància continuen mantenint els símptomes fins a l’edat adulta.

En els últims anys s’ha incrementat el nombre d’estudis sobre aquest tema i sabem que hi ha una incidència entre un 4% i un 5% d’adults que ho pateixen. Els símptomes que presenten aquestes persones son varis: falta d’atenció en diverses activitats, impulsivitat, estrès, molta desorganització alguns problemes de memòria, una administració del temps dolenta i dificultats en resoldre algun problema. A diferència dels nens no solen córrer ni saltar sense parar, manifesten més inquietud.

Una altra dificultat que se’ls presenta són els impulsos i els pensaments, moltes vegades diuen les coses sense pensar i prenen decisions de manera molt impulsiva. Aquesta sèrie de manifestacions fan, a vegades, bastant complicada la vida de l’adult, a més també tenen el risc de patir complicacions en l’àmbit social, ansietat, frustració, algunes depressions i alguna falta de  autocontrol. Tot i això són persones molt intel·ligents.

Els avantatges que suposa aquest estudi són una ajuda a les persones adultes amb TDAH i a les seves famílies, ja que en l’actualitat existeixen una sèrie de professionals encarregats de tractar-los i intentar fer-los una vida més fàcil. Els professionals els pretenen ajudar  primer de tot amb una dosi de medicació i tot seguit amb una intervenció psicològica, per tal de desenvolupar les habilitats socials, conductuals, cognitives...

Gràcies a aquest descobriment, encara que no estigi del tot correcte, ni finalitzat podem dir que en un futur moltes persones que pateixen a la infància TDAH arribaran a la vida adulta amb tota aquesta sèrie de símptomes controlats.

Laura Muñoz Tor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario