Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!

13 mayo 2012

REORGANITZACIÓ NEUROFUNCIONAL SEGONS BEATRIZ PADOVAN


Totes les funcions reflexovegetatives (respiració, succió, masticació i deglució) són funcions pre-lingüístiques, és a dir, preparen la neuro-musculatura perquè sigui possible l'articulació dels fonemes, de les paraules i de la paraula global.
Beatriz Padovan va observar que els nens que presentaven problemes de paraula (principalment paràlisi cerebral) tenien aquestes funcions molt afectades i que els afàsics les perdien. En lloc d'intentar corregir la paraula i l'articulació pròpiament dita, va iniciar a treballar específicament les funcions essencials, pre-lingüístiques i els resultats van ser molt prometedors.

CAMINAR – PARLAR – PENSAR

La relació que hi ha entre el caminar, la paraula i el pensament és essencial per a la comprensió i l'aplicació dins de l'educació, igual que en els processos terapèutics.

Aquestes tres activitats estan lligades, són interdependents i es desenvolupen paral·lelament, tot i que segons l'edat una predomini més que l'altra, i hi hagi un ordre per a l'adquisició i manifestació de les característiques més importants de cadascuna.
La paraula es desenvolupa a partir del caminar i el pensament es desenvolupa a partir de l'evolució del llenguatge. D'una banda la paraula és el vehicle que transmet el pensament i d'altra banda no podem pensar sense llenguatge.

El llenguatge no es pot desenvolupar si no hi ha prèviament una base d'organització neurològica adequada. I l'organització neurològica és el desenvolupament ontogenètic, és a dir les etapes que el nen ha de passar fins posar-se dret i desplaçar-se, alternant l'avanç dels peus o caminar.

Font de l'article:
Feliu T. Reorganització neurofuncional segons Beatriz Padovan. Vivalavida-Osteopatía Bioenergética Celular - O. B. C. P- owered by Mambo Open Source Generated; [actualitzat el 13 de Maig de 2012]. 


Disponible a: http://www.vivalavida.org/index2.php?option=content&do_pdf=1&id=199

Laura Elias

No hay comentarios:

Publicar un comentario