Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





10 mayo 2012

"55 anys que han canviat la perspectiva socioeducativa de les persones al món"

El passat 09/02/2012, va fer just 55 anys que es va posar en marxa a França un dels mètodes més fiables pel tractament de la sordesa: l'implant coclear. Actualment, a la nostra societat, hi ha més de 250.000 persones (aproximadament 6000 espanyoles), que utilitzen aquests implants per tal de reduir la pèrdua auditiva.
Gràcies als avanços tecnològics, s'ha pogut aconseguir que aquesta pròtesi permeti transformar el so en senyal elèctric per tal d'enviar-lo a través del nervi auditiu cap al cervell. D'aquesta manera, podem ajudar a les persones amb deficiència auditiva, sobretot sords severs i profunds (aproximadament uns 500) a desenvolupar-se auditivament per a poder percebre la informació que els hi arriba i que prèviament no sentien, amb la finalitat d'evolucionar poc a poc cap a una autonomia personal i una millor incorporació i acceptació social.

És molt important, tenir en compte el diagnòstic precoç, és a dir, la utilització de l'implant coclear des del naixement, ja que adonar-se d'una sordesa quan el nen és petit, és primordial per a poder gaudir d'una bona intervenció logopèdica que permeti a l'infant accedir a la informació auditiva sense problemes i successivament, poder incorporar-se al llenguatge oral i escrit amb naturalitat.

La "Confederación Española de familias de personas sordas" - FIAPAS, utilitza l'aniversari de l'implant coclear per a demanar que s'ampliï la cobertura de la pròtesi per a obtenir un millor funcionament d'aquests i que es renovin tots els elements externs, es produeixi una implantació en ambdós costats i s'obtingui una regeneració dels implants coclears en aquelles persones que ho necessitin i els hi produeixi una millora significativa.

Al llarg dels anys, s'han introduït diversos avanços, però avui dia, FIAPAS, espera seguir progressant en aquestes demandes per als beneficis de les persones amb deficiències auditives.

 Font de l'article:
55 anys que han canviat la perspectiva socioeducativa de les persones al món. Revista Fiapas [internet]*2012 febrer-abril [consultada: 19 de Març de 2012] Disponible a: enllaç.

Laura Zaragoza Cruz

No hay comentarios:

Publicar un comentario