Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





02 mayo 2012

El desenvolupament morfosintàctic en persones amb Síndrome de Down


Infant amb Síndrome de Down
S’ha demostrat que en el llenguatge de nens amb Síndrome de Down el desenvolupament de la morfologia gramatical es veu alentit. Aquest fet es manifesta de la mateixa manera en la morfosintaxi, de tal manera que normalment aquests infants persisteixen en l’etapa telegràfica (produccions de dues paraules), produeixen erros de concordança de gènere i/o nombre i tenen dificultats en els temps verbals.

Aquest article ens presenta els resultats d'un estudi en els quals s’observa com la morfosintaxi continua desenvolupant-se més enllà de la infància, i segueix consolidant-se a l’adolescència. Per tant, la intervenció lingüística segueix sent efectiva al llarg de totes les etapes evolutives, sempre i quan s’apliqui un programa d’intervenció adequat.

S’ha de tenir en compte que el desenvolupament de la morfosintaxi juga un paper principal en les habilitats comunicatives. És per això que la rehabilitació per part del logopeda s’ha de tenir present en tot moment, tant durant l’aprenentatge i el desenvolupament del llenguatge en la infància com en l’adolescència i en l’edat adulta.  Aquesta rehabilitació serà adaptada a les necessitats comunicatives dels individus.
 
Podeu consultar l’article en línia a: Revista de Investigación en Logopedia
Moraleda, E. (2011). Análisis del desarrollo morfosintáctico en personas con Síndrome de Down en el periodo infantil y adolescente. Revista de investigación en logopedia, 1. 121-129.

La fotografia la trobareu aquí.

Anna Maria Zurita

No hay comentarios:

Publicar un comentario