Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!

07 mayo 2012

Què és el sistema Bimodal?De manera general diem que una comunicació és bimodal quan simultàniament utilitzem la llegua parlada amb signes inclosos. És a dir, és una modalitat oral-auditiva juntament amb una modalitat visual-gestual. El missatge s’expressa amb les dues modalitats al mateix temps però la llengua base, la que marca l’ordre de la frase i la que determina la sintaxi de les produccions és la llengua oral.

Aquesta modalitat es duu a terme especialment en nens sords què els és impossible aprendre la llengua oral, perquè presenten moltes dificultats o perquè la seva sordesa és massa severa i no poden assolir aquest llenguatge. En aquests casos s’opta per una llengua bimodal, és a dir, una llengua de signes però amb l’estructura i sintaxi de la llengua oral. D’aquesta manera, quan aquesta estructura i sintaxi és adquirida els és més fàcil comprendre la parla a partir de la lectura labial.

Si voleu saber més sobre aquest tema i veure contes adaptats amb aquest sistema podeu visitar la web: http://www.ondaeduca.com/pagina.php?id_paginas=201&id_tipos=2


Regina Vinyals Rallo

1 comentario:

  1. Molt interessant l'article Regina! M'interessa saber-ne més! Per cert, tens compte google ja?ejjej Saps qui sóc?

    ResponderEliminar