Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





09 mayo 2012

Entrevista al Dr. Enrique Salesa, president de l’associació espanyola de logopèdia, foniatria i audiologia.


El passat  15 de Febrer del 2011, al programa Julia en la onda, un programa de ràdio que fa la Julia Otero per Ondacero va entrevistar al Dr. Enrique Salesa president de l’associació espanyola de logopèdia, foniatria i audiologia. També és fundador i coordinador del Curs Internacional d’ Audiologia, on es tracten diversos temes relacionats amb l’exploració de l’audiologia  i en ell es reuneixen diferents especialistes de la matèria.

A l’entrevista parlen de diferents aspectes relacionats amb l’ audiologia, que és la ciència que estudia els problemes auditius dels éssers humans. 

El primer tema que tracten és d’interès per a la gent gran, ja que un 50% de les persones majors dels 65 anys haurien de fer-se revisions auditives i no se les fan per vergonya.

Molta d’aquesta gent segurament es guia per com eren els audiòfons abans, els antics “sonotones”. Però com molt bé explica el Dr. Salesa, avui en dia han evolucionat molt i no tenen res a veure a com eren antigament. La feina de l’audioprotetista ara és molt més complexa.

Però els problemes d’audició no afecten només a la gent gran, cada vegada hi ha més joventut amb risc,per poca consciència i falta de limitadors de potencia a llocs amb música forta i soroll.

A l’entrevista el Dr. Salesa explica què és la presbiacúsia i quina és la seva solució. També ens parla de la sordesa traumàtica, d’algunes de les conseqüències físiques del so a potències molt altes i de la pèrdua d’audició amb la creació d’acúfens.

Un altre tema molt interessant que es tracta a l’entrevista és el naixement del nens sords. A Espanya neixen uns 1.200 aprox. dels quals, un 60% són deguts a una causa genètica. Als nens al néixer se’ls fa un estudi per detectar si són sords o no. A partir d’aquí, als 3 mesos l’ORL valora el grau de sordesa del nen; en el cas de que sigui sord i a partir dels 6 mesos ja es parla d’aplicar uns audiòfons o implant coclear, el que sigui més adient i fer un tractament logopèdic.

Gràcies a aquest tractament molt nens d’aquests poden arribar a unes condicions d’audició i qualitat de la veu molt pròximes a les dels nens normoients. Per això és tant important un diagnòstic precoç.
Durant l’entrevista podem aprendre què és un implant coclear i com funciona la prova d’audició universal que es passa als nens acabats de néixer. 

Per anar acabat l’entrevista li demanen recomanacions que cal considerar per una bona salut auditiva i el Dr. Salesa ens recomana fer revisions periòdiques,  anar al metge si es tenen acúfens.
A l’hora de concloure la Julia li demana al Dr. Salesa la seva opinió personal sobre la comunitat de sords. Obtenint una resposta molt interessant.


Miriam Gálvez

No hay comentarios:

Publicar un comentario