Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





14 mayo 2012

L'adaptació perfecta d'un audiòfon


Aquest article tracta sobre l’adaptació perfecta dels audiòfons i la importància de que el pacient s'hi senti còmode. Va ser publicat el dia 1 de maig del 2012.

L’elecció d’un audiòfon o d’un altre depèn dels paràmetres acústics, les necessitats individuals, la comoditat, la qualitat sonora i el seu disseny.  L’objectiu del motlle és “fer arribar el so a l’oïda a través de l’orifici de transmissió” en el qual es transmet el so directament al timpà.

El primer que s’ha de fer per un audiòfon a mida és una videotoscopia o una impressió òptima de l’orella ja que d’aquesta manera es sabrà amb detall les capacitats de cada un dels pacients.
Un dels aspectes més importants és que l’audiòfon sigui còmode ja que aquest s’haurà de dur a sobre moltes hores al dia i serà un objecte de gran utilitat. Tot i així alguns moviments del cap poden ocasionar que el motlle sobresurti de l’orella i afectar negativament la seva audició. Per tal de que amb qualsevol moviment ocasioni problemes d’aquest tipus es recomana que s’utilitzi el material anomenat “silicona” ja que ajudarà a una millor estabilitat corporal.
També serà important la ventilació (venting) ja que pot modificat l’acústica. Un venting massa gran pot produir feedback auditiu, en canvi, un venting petit pot ocasionar una oclusió (bloqueix del conducte auditiu).

Hem de tenir en compte que aquests aparells no són de baix cost i són de gran importància per aquelles persones que els necessiten. Així que s’ha d’estudiar bé cada pacient per tal de millorar el seu desenvolupament i la seva comunicació amb els altres.


Podreu trobar l'article complet a Salud Ideal juntament amb la fotografia.
Algun concepte d'aquesta entrada està extret dels apunts de l'assignatura "Atenció a la deficiència auditiva".

Queralt Badia Claret

No hay comentarios:

Publicar un comentario