Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





15 mayo 2011

Logopèdia al voltant del món: Pakistan!



La comunicació és obligatòria a l'experiència humana. Des de les primeres civilitzacions, l'home ha ideat mitjans sense fi per a l'intercanvi d'informació, pensaments, idees, sentiments, necessitats, etc, - no verbal a través de gestos, signes, accions, pintures rupestres, els batecs dels tambors, i verbalment a través d'un conjunt comú de paraules i frases que condueix a l'evolució de les llengües incomptables a la terra. 



Les habilitats de comunicació millorat amb el temps, dels intercanvis gràfica d'imatges per a la creació de l'alfabet, donant lloc a l'aparició de la lectura i l'escriptura. Així, l'adquisició de la parla i el llenguatge es considera una habilitat innata dinàmica de l'espècie humana. No obstant això, és fàcilment influenciada pels paràmetres ambientals, socials, culturals, dels pares, i biològics. 

La trista realitat que enfrontem al Pakistan fins fa pocs anys era l'absència de professionals nacionals qualificats en el camp de la Patologia de la parla i el llenguatge per treballar amb nens i adults amb impediments de comunicació i trastorns de la deglució. 



Un estudi realitzat a Karachi per mesurar el nombre dels afectats. Va arribar a la conclusió que un estimat de més de 22 milions d'individus en una població total de més de 160 milions pateixen de parla, el llenguatge, la deglució i/o trastorns de l'audició. En l'actualitat només hi ha set qualificats Terapeutes de la Parla i el Llenguatge o Logopedes, els quals s'han classificat a l'estranger per atendre les necessitats d'aquests 22 milions de persones a tot el país. 

Tots aquests set logopedes estan treballant en hospitals i clíniques privades, amb una càrrega de treball impressionant, humanament difícil de suportar. Van portar a terme programes curts de capacitació per als educadors especials i pares de família, que va resultar ser insuficient per a les necessitats dels pacients en tot el país. Una extensa carrera que es necessitava fermament com un intent de començar a omplir el buit de personal qualificat per a això. 

Un grup d'especialistes, van formar la SHAP, Associació de l'Audició i la Parla de Pakistan, una organització no governamental, no comercial, voluntària al projecte d'un programa que atenen a nens, adults i les seves famílies que pateixen de la parla, llenguatge, audició i / o trastorns de la deglució. L'equip està format pels següents especialista: 
-          Pediatria:
o   Dra. Billo AG.
o   Dra. Nargis Khan
o   Dra. Habiba Hassan

-          Neurologia:
o   Dr. Najam Sheikh

-          Medicina general:
o   Dr. Farhat Abbas

-          Psicologia:
o   Dra. Mehreen Hassan

-          Treballador social:
o   Aban Jamal

-          Altres:
o   Sra. Sabah Habib Fazil
o   Abdul Samad Mukati
o   Amina Siddiqi

Per complir el seu somni, SHAP es va acostar a la Universitat Zia Ud Din (ZU), una altra institució sense ànim de lucre metges participen activament en la promoció i l'avanç de les ciències de la salut a través de l'excel lència en la docència, la recerca i els serveis públics. 

Promeses de contribucions amb suport complet de SHAP, el Dr. Asim Hussain, rector de ZU, i el Sr. Shahid Aziz Siddiqui, el seu vicerectorat, van construir 464.515 m² d'espai amb aire condicionat i l'estat de la tècnica d'equip per a l'avaluació , teràpia, i l'ensenyament en els voltants de l'Hospital Dr Zia Ud Din, a Clifton. Amb els sincers esforços de col.laboració de SHAP i ZU, donen a lloc l'única Escola de Formació de Teràpia de la Parla i el Llenguatge, coneguda avui com el Col.legi Zia Ud Din de Teràpia de la Parla i Llenguatge (ZCSLT) que es va establir a Karachi. ZU va fer una donació de 10.000.000 rupies per a aquest escola. 

A aquest projecte es van sumar més logopedes i especialistes, Dra. Mariam Syed. Després d'acabar els seus estudis als EUA va voler venir a Pakistan, ja que tenia en compte la situació dels pacients aquí-Va oferir els seus serveis al ZCSLT. La va seguir Dra. Mahwish Sait, Dra. Seema Ahmed i Dra. Aasiya Sachwani de Karachi, i Dra. Ayesha Butt d'Islamabad. 

El principal objectiu de SHAP i ZU era de conscienciar la gent del que estava passant al nostre país. També es va establir un programa complet de quatre anys de llicenciatura de teràpia de la parla i llenguatge per omplir el buit de terapeutes / logopedes i dur a terme la investigació i desenvolupament per a la població local. 

El programa de formació va començar el maig de 2006 però es va posar en marxa l'octubre de 2007, per primera vegada al Pakistan i gràcies a SHAP i ZU. Aquest programa engloba els següents trastorns: 

  • La discapacitat auditiva (per a adults i nens). 
  • Trastorns del llenguatge (per als nens amb trastorn específic del llenguatge, retard mental, síndrome de Down, trastorns de l'espectre autista, problemes d'aprenentatge, etc.) 
  • Trastorns del llenguatge (per a adults amb disfàsia i / o dificultats de comunicació, etc.) 
  • Alteracions de la veu (per a nens i adults amb problemes de la veu, els laringectomitzats adults). 
  • Difluencia (tartamudesa infantil, i tartamudejant adults). 
  • Trastorns de l'articulació funcional (nens i adults que tenen discurs clar). 
  • Neurogènica trastorns de la parla (nens i adults amb dificultat per parlar [disàrtria o dispràxia]). 
  • Trastorns de la deglució (nens i adults amb menjar, beure i trastorns de la deglució). 
  • Llavi leporí i / o paladar fes i trastorns maxilofacials (adults i nens). 
Una sèrie de programes d'educació continua, tallers i seminaris s'han realitzat en el ZCSLT, així visitant logopedes i terapeutes dels EUA i el Regne Unit. 
SHAP arriba als cors dels filantrops en tot Pakistan per donar a ZCSLT, que ara pretén construir un laboratori totalment equipat per a fins de recerca i desenvolupament en els àmbits de l'avaluació de la parla i llenguatge i les estratègies terapèutiques per a la població afectada. 

Mitjançant el desenvolupament d'un programa de postgrau en Logopèdia, ZCSLT també té com a objectiu formular Màsters i programes de doctorat en Teràpia de la Parla i el Llenguatge en un futur molt proper. 

La logopèdia té un abast fantàstic tant el nostre país com arreu del món.La carrera és molt gratificant i satisfactòria. És una professió que pot presentar de manera individual o paral lel amb els metges, terapeutes ocupacionals, professors, educadors especials, etc. . 

Els logopedes fan que la vida valgui la pena per les persones afectades per trastorns de la comunicació. 

Finalment, aquí us deixo un vídeo d'un pacient pakistanès que va ser sotmès a una laringectomia total per carcinoma de laringe. Va aprendre la parla esofàgica. Ha adquirit tanta habilitat que és difícil d’endevinar que no té caixa de ressonància i les cordes vocals.







Informació extreta de:
Inpapermagzine, 21 Agost 2010
Pàgina web Dawn.com


Madiha Yousaf





No hay comentarios:

Publicar un comentario