Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!

17 mayo 2011

La conciencia fonémica de la adquisición del lenguaje escrito

S. Defior i F. Serrano ens parlen, en un recent article de la Revista de Logopèdia, de  la importància d'un bon desenvolupament en les habilitats de la consciencia fonològica (CF) en els infants, és a dir, que sàpiguen diferenciar  els sons distintius de la parla, aquells que fan que canvï  el significat, com per exemple: /m/-/g/ en "maleta- galeta".
Aquesta bona habilitat de discriminació  repercuteix en bona manera en l'adquisició i el desenvolupament de la lectura i escriptura.


                                                          (C) http://clic.xtec.cat/gifs/concfono.gif

Les autores ens parlen sobre el desenvolupament evolutiu en infants amb un desenvolupament normal i infants amb dislèxia. Es centren en com afronten el moment d’aprenentatge de la lectura i també de l’escriptura i expliquen com s'dentifiquen diferents nivells en les habilitats de la CF relacionats amb l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura.
Moltes vegades, en els infants que tenen dislèxia, es posa més èmfasi en la velocitat d’execució que en la precisió, i es provoca, d'aquesta manera, un aprenentatge no del tot adequat.

A l’última part de l’article, les autores ens  parlen sobre conscienciació fonològica en els punts d’avaluació i també d’intervenció per al desenvolupament de les habilitats fonològiques.

Font: Revista de Logopedia, Foniatría y Audiología.2011; 31 :2-13 - vol.31 núm 01
http://www.elsevier.es/es/revistas/revista-logopedia-foniatria-audiologia-309/la-conciencia-fonemica-aliada-adquisicion-lenguaje-escrito-90001863-originales-2011Xènia Bortoló

No hay comentarios:

Publicar un comentario