Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





13 abril 2011

Sam Chwat, logopeda de las estrellas

“SAM CHWAT, LOGOPEDA DE LAS ESTRELLAS”
L’article publicat al País ens parla d’un logopeda que es va guanyar el sobrenom de logopeda de las estrellas, gràcies a la intervenció que feia per actors que volien modificar o canviar el seu accent de veu.
La notícia comença: Cuando Julia Roberts, para triunfar en Hollywood, se quiso deshacer de su acento sureño [...] recurrió a Sam Chwat.



Sam Chwat va començar amb teràpies per tartamuts i defectes verbals fins que un gerent d’un supermercat li va demanar ajuda per suprimir el seu accent. A partir d’aquí va començar a tenir demanda d’actors, executius, periodistes que volien perfeccionar la seva llengua però sense tenir l’accent d’on provenien.

Gregorio Belinchón, autor d’aquesta notícia ens informa també que Sam Chwat ja no podrà intervenir perquè ha mort a causa d’un limfoma.
Però sis terapeutes que treballen a Sam Chwat Speech Center (empresa fundada per ell, d’aquí el seu nom) tracten a 100 persones a la setmana.


Sam Chwat sabia que el món actual podia complicar les opcions laborals, així que ell, podia oferir tot allò que li demanaven.
Treballant els accents o les veus que s’havien de modificar per les ofertes de treball dels seus pacients.

En síntesi, la logopèdia és una disciplina que tracta els problemes, disfuncions o retards de la parla, llenguatge, veu i comunicació. En aquest article, l’autor ens explica una vessant més curiosa de la professió de la logopèdia.
 * Fotografia de Sam Chwat amb l'actriu Marianne Hoegl
Raquel

No hay comentarios:

Publicar un comentario