Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





11 abril 2011

"Maria i jo"

Premi Nacional del Còmic de Catalunya 2008

2 nominacions: a millor obra i millor guió en el saló internacional del còmic de Barcelona de 2008

L’estrena el juliol del 2010 del documental “Maria i jo”, dirigit per Félix Fernández de Castro, responsable també del guió a partir de la història original plasmada en còmic per Miguel Gallardo, pare de la Maria. En aquesta obra es plasma la historia de la Maria una nena autista i les experiències que viu amb el seu pare i entorn.

"Un aspecte molt important conegut per mestres, professionals i pares de l'aprenentatge de nens amb autisme és la utilització d'imatges clares i sintètiques que transmetin idees o situacions”.

En aquest llibre, Miguel Gallardo, acostumat a comunicar-se visualment amb la seva filla Maria, vol transmetre als seus lectors com si nosaltres fóssim ella i a través dels seus dibuixos entenguem el seu missatge simple i breu d'una manera inequívoca. Aquest llibre vessa imatges que transmeten sensacions i emocions de  la Maria, del seu pare i del seu entorn. Miguel, que des de fa anys sap que  a la Maria els seus fantàstics dibuixos la fan feliç, la tranquil·litzen i l'ajuden a comprendre aquest món, vol utilitzar-los també amb nosaltres perquè compartim les emocions de Maria cap a ell i els seus éssers estimats.

El lector es veu submergit en les emocions d'un viatge de vacances de la Maria i el seu pare. Un viatge que recrea situacions familiars i quotidianes que per a ells, com per altres moltes famílies que tenen un nen amb autisme, és una aventura plena de dificultats generades per la manca d'adaptació del nostre entorn social o per la limitada comprensió d'algunes persones que Maria troba en el seu viatge.

- De l'Epíleg d'Amaia Hervas, psiquiatra infantil i juvenil :
“Maria i jo és una obra important, tant pel tema que tracta, com per la mirada delicada, sensible i divertida, amb la qual Miguel Gallardo ens mostra la seva feliç relació amb la seva filla Maria. Un llibre revelador, sens dubte catàrtic, que suposa un pas endavant en la dilatada trajectòria professional del creador català”.


P.Piñar

1 comentario: