Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





11 abril 2011

FORUM DENTAL DEL MEDITERRANI 2011: Jornada de Logopèdia i Odontologia.


En el marc del Fòrum Dental del Mediterrani el Col·legi de Logopedes de Catalunya (CLC) va organitzar, com va sent habitual, unes jornades dirigides a professionals i estudiants de logopèdia. Aquesta ha estat la 6a edició i es va dur a terme durant el dia 8 d’abril. Es tracta d’un seguit de ponències que giren principalment al voltant d’un eix: La intervenció professional, és a dir, donar recursos de detecció i avaluació que s’utilitzen en relació a l’odontologia, ortodòncia, periodòncia i cirurgia maxil·lofacial, ja que la logopèdia juga un paper important dins de les teràpies miofuncionals i per tant lliga estretament amb les disciplines mèdiques relacionades amb la salut bucal.
Aquestes jornades van comptar amb la participació d'especialistes en diferents àmbits acadèmics i professionals amb un comú denominador: la millora de la qualitat de vida i el tractament de les disfuncions orofacials.

Segons la coordinadora de les jornades,  l’objectiu va ser tractar la unificació de criteris d’avaluació amb la presentació per part del CLC del Protocol d’Avaluació de les Disfuncions Orofacials un recurs interdisciplinari cridat a ser una eina estandarditzada, d’ús “senzill i ràpid” enfocat a l’examen orofacial.
Durant les jornades es va fer la presentació de pòsters, sis en total, per donar a conèixer el treball dels professionals en el tractament i abordatge de casos reals.

Quant a la resta del FDM va ser un espai de entrada gratuïta i quasi exclusivament dedicat a la salut dental i a tot tipus d’eines que s’utilitzen en aquest camp.  Els expositors presentaven les novetats en estris, aparells i pròtesis dentals amb un caire comercial molt evident. Potser com a logopedes tot aquest material ens queda una mica lluny,  però si és cert que és una bona manera de familiaritzar-se amb el camp de la salut dental, sense haver de visitar la consulta del nostre dentista.

Com a conclusió en relació a la totalitat de l'esdeveniment m’han resultat molt interessants els aparells d’exploració, fibroscopis digitals d’última generació i les reconstrucció digitals del tancament dental. També cal dir que el preu d'estudiants de 50€ per assistir a les 6es jornades de logopèdia m’ha semblat excessiu,  tot i que tenia aplicada una rebaixa respecte al col·legiats i als profesionals. 
     

Gabriel Felip

No hay comentarios:

Publicar un comentario