Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





01 marzo 2012

L’aprenentatge de la lectoescriptura en els nens sords

L’article que presento ens explica el procés d’aprenentatge de la lectoescriptura que realitza un nen amb deficiència auditiva. 
El procés d’aprenentatge es basa en un reconeixement de paraules i, a la vegada, amb una comprensió textual, per tant, són dos processos que van lligats i si un d’ells no s’ha adquirit, l’altre tampoc.


Respecte el procés de reconeixement de les paraules, els nens amb sordesa, també desenvolupen una consciència fonològica, ja que les representacions fonològiques no només son d’origen auditiu, sinó que també visual.

Aquest procés va acompanyat de la paraula complementaria, la qual els ajuda a comprendre aquells fonemes que no captava abans per la seva semblança sonora.
En canvi, el que fa la comprensió textual, es la capacitat d’extreure les idees i establir-ne connexions amb els seus coneixements previs.
El que l’article explica és que el problema està en el context i la persona que interactua amb ell, per tant, per solucionar-ho s’ha establert un llenguatge de signa, aplicat des de edats inicials, per poder comprendre el text que tenen davant.
En conclusió, aquest aprenentatge, sigui a un nen oient com un nen amb sordesa, es similar, ja que requereix treball, esforç, és complex i llarg.
Ana Mª López.

No hay comentarios:

Publicar un comentario