Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





28 marzo 2012

LA INTEGRACIÓ DEL NEN SORD A L’ESCOLA ORDINÀRIA.


El passat 6 de març a Tv3 es va emetre un capítol del programa Mestres, on es tractava la integració a l’escola ordinària de tots aquells nens amb dificultats. 

En el minut 14 es pot veure com un institut ofereix la possibilitat de que els seus alumnes sords es sentin integrats i acollits a l’aula. I és que no només donen suport a l’alumne sord, sinó també a tot el seu alumnat donant-li la possibilitat d’aprendre el llenguatge de signes com a una assignatura optativa. En aquest cas, veiem que l’alumne amb dèficit auditiu va a classe acompanyat d’un psicopedagog, que li va transcrivint en llenguatge de signes tot el que explica la mestra.  

Sense el suport dels CREDA no seria possible aquest sistema educatiu. Un sistema que ens dóna la possibilitat d’atendre a tot tipus de nens amb dificultats a nivell auditiu, comunicatiu i de llenguatge. 

Els CREDA estan formats per logopedes, psicopedagogs i audioprotesistes que treballen tant a nivell personal (per l’alumne), com per a l’escola i per a les famílies. 

L’objectiu del logopeda dins d’aquesta organització és proporcionar atenció al alumnat amb trastorns d’audició, llenguatge i comunicació. 

En aquest enllaç hi podeu trobar el capítol del programa: 


Meritxell Manent

No hay comentarios:

Publicar un comentario