Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





01 abril 2012

2 D’ABRIL, DIA MUNDIAL DE CONSCIENCIACIÓ SOBRE L’AUTISME

El 18 de desembre de 2007 l’Assamblea General de les Nacions Unides en la resolució 62/139 va designar el 2 d’abril Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

El trastorn de l’espectre autista (TEA) o també Autisme és una discapacitat permanent del desenvolupament que es manifesta en els tres primers anys d’edat. Afecte la percepció i el processament cerebral de la informació.

La taxa de l’autisme en totes les regions del món és alta, degut això és un gran impacte en els nens, les seves famílies, les comunitats i la societat en general.

El seu diagnòstic inclou un col·lectiu molt divers de persones que mostren una alteració significativa en el desenvolupament de les habilitats de comunicació, llenguatge i relació social, i que sovint manifesten interessos restringits, conductes repetitives i estereotipades.

Les teràpies i intervencions conductuals estan dissenyades per remeiar símptomes específics i poden atorgar una milloria substancial. El tractament ideal coordina teràpies i intervencions que tenen com a finalitat millorar els principals símptomes.

Tots els professionals concorden en el fet que entre més aviat es produeixi la intervenció, millor.

De part de l’Assemblea General de les Nacions Unides van assignar aquesta data com a dia mundial de la conscienciació sobre l’Autisme. Recordant la convenció sobre els drets dels nens i la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, en virtut de les quals els nens amb discapacitat han de poder gaudir d’una vida plena i digna, en condicions que asseguren la seva dignitat, fomentant la seva autonomia i facilitant la seva participació activa en la comunitat, així com disfrutar plenament de tots els drets humans i llibertats fonamentals d’igualtat de condicions que els demés.

                                                                         



Amb motiu del Dia Mundial de la Conscienciació sobre l’Autisme que es celebrarà demà, diferents associacions organitzaran una jornada festiva i divulgativa.








Font: http://www.un.org/es/events/autismday/index.shtml


                                                                
                                                    
                                                                                                                                       Cristina Molist



No hay comentarios:

Publicar un comentario