Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





03 abril 2012

Nens amb dislèxia



L’article que presento parla sobre la dislèxia, les característiques més comunes que poden presentar aquets nens amb aquesta dificultat i la manera d’aparèixer.

El concepte de dislèxia es refereix a la dificultat en l’aprenentatge de la lectura i escriptura, independentment del nivell intel·lectual adequat. Aquets nens presenten les següents característiques:
-          Una lectura lenta i carregada d’errors ortogràfics
-          Unions o separacions de paraules i dificultats en la memorització de accions realitzades en el moment, ja que desprès s’obliden.
-          Els hi costa realitzar activitats amb resultats positius.




L’article ens redacta que els nens amb aquesta dificultat també són capaços d’aprendre a llegir, però cadascú a la seva manera, és a dir, aquesta dificultat es manifesta de diferent manera per cada nen i la recuperació, aleshores, serà diferent per cadascú.
Davant d’això li hem d’ensenyar estratègies i/o tècniques perquè els resulti mes fàcil aquest aprenentatge lecto-escriptor i, per tant, des d’un començament la base d’una bona recuperació és la detecció precoç.
Un punt rellevant que presenta l’article es que és molt important el suport familiar i escolar en les dificultats del nen davant l’aprenentatge de la lectura i escriptura, ja que així, el nen, tindrà una motivació per poder i voler començar aquest aprenentatge.
Autora: María José Ortí. Logopeda

Títol: Nens amb dislèxia

Ana Mª López

No hay comentarios:

Publicar un comentario