Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





04 marzo 2012

Logopeda i dany cerebral

“El logopeda es fundamental para las personas con daño cerebral, porque interviene en alteraciones de habla, lenguaje, voz, deglución...”.

El capítol del llibre que us presento parla sobre la lesió cerebral. La més freqüent és de tipus traumàtica i predomina l’anomenat traumatisme craneoencefàlic (TCE). Més del 80% dels afectats és a causa d’accidents de trànsit de joves entre els 15 i els 30 anys. No obstant, hi ha altres causes que comporten una lesió cerebral de tipus TCE.
Aquesta lesió comporta moltes conseqüències i, tot i que algunes acostumin a coincidir s’ha de tractar cada pacient com a únic amb els seus propis símptomes.
La rehabilitació s’ha de dur a terme en centres que hi existeixin diversos professionals per tal d’aconseguir la recuperació global d’aquell pacient. Per la qual cosa és de gran importància que hi hagi un treball multidisciplinàri com per exemple un control mèdic, rehabilitació física, logopèdia, rehabilitació neuropiscològica, intervenció amb la família, etc.
El logopeda intervindrà amb aquests pacients quan puguin presentar alguna de les següents patologies: afàsia, disàrtria, disfàgia, problemes de lectoescriptura, alteracions de la veu, paràlisis facials, etc. L’avaluació que haurà de realitzar aquest professional es divideix en varis apartats: anamnesi, llenguatge, praxis, respiració i parla/veu.
Per tal d’aconseguir la màxima recuperació és necessari fer una avaluació contínua.

Aquesta informació està extreta d’un llibre titulat: Los logopedas hablan. Si els interessa el tema trobaran la informació ampliada més concretament a partir de la pàgina 25. A més, s’hi troben dos casos amb la seva corresponent intervenció logopeda. 


Anna Maria Zurita

No hay comentarios:

Publicar un comentario