Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!

04 marzo 2012

Dislàlia Fonològica. Per a corregir-la es treballa amb els nens des de l'àmbit del joc

Aquest article tracta sobre la dislàlia fonològica i la importància de solucionar-la de manera entretinguda, agradable i motivadora per als nens.
Generalment, els infants amb 5 anys d’edat o més ja han adquirit els sons del llenguatge oral i saben articular-los tant de manera aïllada com formant part d’una paraula o frase, però hi ha un petit grup de nens que com diu la Yolanda Solís Fuego (logopeda), tenen una enorme dificultat a l’hora de pronunciar alguns sons com poden ser la “s” i la “z” dins de les paraules, ja que tenen un gran problema de discriminació auditiva. De forma individual són capaços de repetir cada so sense problemes.

Les dislàlies són molt evidents a partir d’una certa edat, ja que les persones del voltant s’adonen de que “este niño pronuncia mal”. És essencial un diagnòstic precoç per evitar complicacions i que permeti al logopeda treballar amb el nen de forma lúdica a partir una sèrie d’exercicis. Un d’aquests consisteix en “hacer un dibujo diferente para cada uno de los fonemas con los que el niño tiene problemas” i a partir d’aquí, el nen haurà de realitzar exercicis bucofonatòris per canviar la posició dels ressonadors amb cada so i treballar-ho dia a dia. També, es fan exercicis de discriminació auditiva on el professional “ debe pronunciar los distintos sonidos tapándose la boca con un papel” i el nen haurà de realitzar diferents accions en funció del so. La lectoescriptura també es treballa en nens amb dislàlies fonològiques.

Font: Revista Hola, Enllaç

Laura Zaragoza

No hay comentarios:

Publicar un comentario