Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





26 marzo 2012

"Las voces de la memoria"


“Las voces de la memoria” és un documental emès per “La 2” de TVE el 25 de setembre del 2011.
Aquest documental està dirigit per Dani Fabra, Vicent Peris i Alex Badia. En ell ens parlen d’un cor que ha format l’associació de famílies d’Alzheimer de València (AFAV). Aquest cor està dirigit per Ana Belén Ruiz i Salvador Fito, que és músic-terapeuta, i el formen 30 malalts d’Alzehimer.

El documental ens mostra els tallers que realitza aquest cor i també ens apropen un mica a com és la vida d’alguns dels seus components.  Com per exemple de l’Encarna Rodrigo de 70 anys, mestre d’educació infantil o l’Antonio Olivo, de 59 anys, cap d’helicòpters de la policia nacional.

Pel que fa a l’Antonio, ell és conscient de que té Alzheimer i sap que el que li falla és la memòria de curt terme, mentre que la de llarg terme li funciona correctament. La seva dona li fa de cuidadora, que és la Marta Guerrero que al documental surt explicant la seva experiència amb el seu marit a una de les reunions que fan els familiars de l’associació.



Respecte la música, el músic-terapeuta ens explica que com és un llenguatge no verbal, quan treballen cançons primer treballen l’harmonia i la melodia i després ja afegeixen la lletra. Encara que pot ser no sempre diguin tota la lletra, si que la taral·legen.

També ens ensenyen molts moments del centre de dia. Com viuen el seu primer concert i com va ser el concert que van fer al Palau de la Música de València.

Després de mirar aquest documental, podem veure com hi ha persones que lluiten contra la seva malaltia dia a dia i que hi ha persones disposades a ajudar-les, fent que sigui el més fàcil possible. Però no només això, sinó també com la música els ajuda a riure, passar grans moments i sobretot a treballar la memòria.
Al següent enllaç podreu veure el documental complet:

Miriam Gálvez.


No hay comentarios:

Publicar un comentario