Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





09 marzo 2012

Sistema familiar: Font de recolzament i d'èxit.

Són moltes les vegades en les que comencem la casa per la teulada, ja que el que volem és anar de cara a la feina i sovint passem per alt la part més senzilla, però al mateix temps,més important de qualsevol procés que estiguem realitzant.

Són moltes les ocasions en que enfoquem la nostra atenció únicament en la alteració o en la disfunció i passem per alt la base de qualsevol rehabilitació. Considero que aquesta base ( sobretot en una cas infantil) és la unió que ha de mostrar el sistema familiar, ja que sempre s’ha d’acompanyar.

A continuació vull explicar una noticia que va publicar la revista “El Confidencial”. La noticia parla d’una nova aplicació que permet una millor comunicació amb els nens autistes.

Juan Carlos González, és pare d’en Darío, un nen autista. Juan Carlos, passava hores observant el seu fill, l’acompanyava a les consultes amb el logopeda i el psicòleg i encara que veia progressos, aquests eren insuficients. Ell volia comunicar-se amb el seu fill sense obstacles.

De manera que va idear una aplicació informàtica amb el nom de ABLAH.

ABLAH és un programa intuïtiu i senzill com un joc. Que per mitjà d’imatges i sons ajuda a solucionar problemes del dia a dia. És a dir, informa al nen del que farà, on anirà, del que menjarà...i al mateix temps, millora la comunicació ja que permet crear frases.

Amb aquest cas, vull remarcar dues coses. La primera és que igual de necessari és informar del trastorn i del tractament tant als pacients com als familiars. Ja que gràcies a que Juan Carlos va estar informat en tot moment, va saber que era el que li convenia i li era útil al seu fill.

I per altre banda, és un exemple de que el sistema familiar és la font de recolzament i d’èxit.

La notícia ha estat extreta de la revista electrònica EL CONFIDENCIAL . Va ser escrita per Amparo de la Gama el dia 25/10/2011.

A continuació us adjunto la pàgina de la notícia.

I la web oficial de ABLAH.

Juan Carlos González recull el premi 'theappdate 2010'

Núria Bach.

No hay comentarios:

Publicar un comentario