Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





29 febrero 2012

L’autisme comença a desenvolupar-se als 6 mesos

Es va realitzar un estudi a 92 nens de 6 mesos d’edat, els quals havien de tenir algun germà que presentés autisme. 
El 30% dels casos analitzats segons aquest estudi desenvoluparia la malaltia,  ja que es van percebre algunes irregularitats en l’organització i quantitat de substància blanca, és a dir, les vies que connectaven les regions cerebrals d’ambdós hemisferis estaven afectades i diferien de les dels altres nens que no patien autisme.

Feixos de substància blanca  en nens
amb risc de patir autisme.

Font: © Jason Wolff

La investigació posava de manifest que 12 feixos de fibres de substància blanca es veien alterats. En Jason Wolff, assegurava que “el autismo afecta a todo el cerebro, no a una región en particular”.

Aquesta evidència de que l’autisme es pugui detectar de manera precoç, fa que neurològicament i logopedicament es pugui intervenir abans en l’alteració per tal d'ajudar a l’individu i garantir-li una millor adaptació social, ja que si es comença a estimular el cervell correctament, gràcies a la rehabilitació i tractament, el creixement i desenvolupament del nen serà el desitjable i es reduirà notablement la gravetat de la malaltia.

Aquest estudi va ser realitzat per un grup d’experts de University of North Carolina(EEUU) i publicat a American Journal Psychiatry.


Font: Tardón L: El autismo comienza a desarrollarse a los 6 meses. Diari El Mundo. Edició digital [accés el dia 20 de febrer de 2012]. URL Disponible

Maria Cueva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario