Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!

29 febrero 2012

L’autisme comença a desenvolupar-se als 6 mesos

Es va realitzar un estudi a 92 nens de 6 mesos d’edat, els quals havien de tenir algun germà que presentés autisme. 
El 30% dels casos analitzats segons aquest estudi desenvoluparia la malaltia,  ja que es van percebre algunes irregularitats en l’organització i quantitat de substància blanca, és a dir, les vies que connectaven les regions cerebrals d’ambdós hemisferis estaven afectades i diferien de les dels altres nens que no patien autisme.

Feixos de substància blanca  en nens
amb risc de patir autisme.

Font: © Jason Wolff

La investigació posava de manifest que 12 feixos de fibres de substància blanca es veien alterats. En Jason Wolff, assegurava que “el autismo afecta a todo el cerebro, no a una región en particular”.

Aquesta evidència de que l’autisme es pugui detectar de manera precoç, fa que neurològicament i logopedicament es pugui intervenir abans en l’alteració per tal d'ajudar a l’individu i garantir-li una millor adaptació social, ja que si es comença a estimular el cervell correctament, gràcies a la rehabilitació i tractament, el creixement i desenvolupament del nen serà el desitjable i es reduirà notablement la gravetat de la malaltia.

Aquest estudi va ser realitzat per un grup d’experts de University of North Carolina(EEUU) i publicat a American Journal Psychiatry.


Font: Tardón L: El autismo comienza a desarrollarse a los 6 meses. Diari El Mundo. Edició digital [accés el dia 20 de febrer de 2012]. URL Disponible

Maria Cueva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario