Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





20 febrero 2012

Dislèxia i TDHA


La dislèxia i el TDHA són trastorns que sovint coincideixen en una mateixa persona, però no necessàriament. Davant d’aquests trastorns ens trobem amb diferents aspectes que cal tenir en compte. Un primer aspecte, seria la necessitat de comprendre i acceptar que les persones que són dislèctiques o presenten TDHA no poden decidir prescindir-ne. Els afectats tenen unes dificultats en l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura, i unes dificultats en la capacitat d’atenció, que els farà més difícil la seva vida acadèmica. No per això els hem d’etiquetar i jutjar com alumnes dolents, sinó que hem de donar-los l’ajuda i el recolzament necessari per a què puguin avançar en els seus estudis. Segurament caldrà un esforç per part de tots.




És important diagnosticar la dislèxia en els primers anys d’escolaritat, ja als sis anys podem diagnosticar-la i així evitar la somatització del problema i l’ aparició de trastorns emocionals associats. Encara que la dislèxia és crònica, el seu tractament precoç i l’ensenyament d’estratègies d’aprenentatge poden ajudar a superar les dificultats que pot tenir l’infant.



El TDHA sempre presenta una dificultat en la capacitat d’atenció, però pot anar acompanyat d’hiperactivitat i impulsivitat o no. Les conductes que presenta la persona amb TDHA són conductes habituals, però el que fa esdevenir el seu comportament un trastorn és la seva freqüència excessiva (moviment, precipitació, parlar, cometre errors).


Aquest enllaç us donarà accés a un vídeo en què es parla de la dislèxia i el TDHA des de l'experiència d'uns joves. Les professionals  ens expliquen també les característiques d'aquests trastorns. A més,  ens descriuen  com afecten els infants en el seu procés d'aprenentatge i en la creació del seu autoconcepte.


Montse F.


No hay comentarios:

Publicar un comentario