Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





14 noviembre 2011

Dislèxia a TV3

Ja hem parlat en altres ocasions de la dislèxia, aquest trastorn en què es veuen alterades les habilitats de consciència fonològica, de memòria i processament verbal, i que provoca en les persones dislèctiques dificultats sobretot a l'hora de decodificar allò que llegeixen i  a fer una correcta associació fonema-grafema quan escriuen. Això fa que a les persones dislèctiques, malgrat tenir bones habilitats intel·lectuals,  els costi més temps comprendre allò que estan llegint i que els sigui molt difícil escriure sense faltes d'ortografia.

Anys enrere, a les escoles, els nens dislèctics eren tractats com a alumnes que s'esforçaven poc o que no eren prou intel·ligents. Afortunadament, avui dia aquest concepte ha canviat  i els logopedes hi hem tingut molt a veure.

Parlàvem a l'entrada anterior del Protocol de detecció i actuació en la dislèxia que el Col·legi de Logopedes de Catalunya ha el·laborat per al Departament d'Educació. Doncs bé, aquest protocol ja està disponible per a tots aquells que el vulgueu consultar al web del CLC


El passat dimarts 8 de novembre, al programa "Els matins" de TV3,  la degana del CLC, Anna Civit, acompanyada de la presidenta de l'Associació Catalana de Dislèxia, Neus Buisán, i de la mare d'un nen dislèctic  van parlar del protocol i del trastorn de la dislèxia en general. 

En un breu reportatge inicial podreu veure un fragment d'una sessió d'intervenció logopèdica i ...sorpresa!: la logopeda que hi surt, la Meritxell Riu, va estudiar Logopèdia aquí a la FUB, així que ens hem posat molt contents quan l'hem vist en acció.

Us deixem l'enllaç on podreu veure el vídeo:

http://www.tv3.cat/videos/3793650/Tractar-la-dislexia

Montse Torrents

No hay comentarios:

Publicar un comentario