Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!

14 noviembre 2011

Dislèxia a TV3

Ja hem parlat en altres ocasions de la dislèxia, aquest trastorn en què es veuen alterades les habilitats de consciència fonològica, de memòria i processament verbal, i que provoca en les persones dislèctiques dificultats sobretot a l'hora de decodificar allò que llegeixen i  a fer una correcta associació fonema-grafema quan escriuen. Això fa que a les persones dislèctiques, malgrat tenir bones habilitats intel·lectuals,  els costi més temps comprendre allò que estan llegint i que els sigui molt difícil escriure sense faltes d'ortografia.

Anys enrere, a les escoles, els nens dislèctics eren tractats com a alumnes que s'esforçaven poc o que no eren prou intel·ligents. Afortunadament, avui dia aquest concepte ha canviat  i els logopedes hi hem tingut molt a veure.

Parlàvem a l'entrada anterior del Protocol de detecció i actuació en la dislèxia que el Col·legi de Logopedes de Catalunya ha el·laborat per al Departament d'Educació. Doncs bé, aquest protocol ja està disponible per a tots aquells que el vulgueu consultar al web del CLC


El passat dimarts 8 de novembre, al programa "Els matins" de TV3,  la degana del CLC, Anna Civit, acompanyada de la presidenta de l'Associació Catalana de Dislèxia, Neus Buisán, i de la mare d'un nen dislèctic  van parlar del protocol i del trastorn de la dislèxia en general. 

En un breu reportatge inicial podreu veure un fragment d'una sessió d'intervenció logopèdica i ...sorpresa!: la logopeda que hi surt, la Meritxell Riu, va estudiar Logopèdia aquí a la FUB, així que ens hem posat molt contents quan l'hem vist en acció.

Us deixem l'enllaç on podreu veure el vídeo:

http://www.tv3.cat/videos/3793650/Tractar-la-dislexia

Montse Torrents

No hay comentarios:

Publicar un comentario