Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





20 octubre 2011

PRODISCAT Protocol de detecció de la dislexia




El passat dimecres 5 d'octubre alguns membres de la FUB vam poder assistir a l'acte en què el Col·legi de Logopedes de Catalunya va presentar els Protocols de Detecció de la Dislèxia.

Aquests protocols, elaborats per Mireia Sala i Ma Carme Martín, estan adreçats a l'àmbit educatiu i el seu objectiu principal és oferir una sèrie d'indicadors que ajudin el col·lectiu de mestres a detectar  un posible trastorn de dislèxia entre el seu alumnat.

Els protocols s'adequen a les diferents etapes d'escolarització, i ofereixen orientacions sobre què és la dislèxia, quines dificultats comporta, què es pot fer des de l'escola, en quines assignatures pot ser més adequat treballar certs aspectes, etc.

A més,  inclouen una guia que implica també l'entorn familiar, amb consells perquè els pares sàpiguen com actuar a casa i reforçar, així,  la feina feta des de l'escola.

Ben aviat podreu ampliar la informació d'aquests protocols al web del Col·legi de Logopedes, però hem volgut deixar constància d'aquest treball, ja que pensem que pot constituir una eina molt útil per al professorat a l'hora de  diferenciar el trastorn dislèctic d'altres possibles alteracions del llenguatge i, d'aquesta manera, poder actuar en coordinació amb el logopeda, amb l'objectiu comú d'oferir estratègies i  eines a l'alumnat que afavorireixin el seu aprenentatge.

Montse Torrents

No hay comentarios:

Publicar un comentario