Benvinguts/des al bloc LOGOPEDIA AL DIA !



Aquest és un bloc gestionat per estudiants de 2n curs del Grau de Logopèdia de la FUB que pretèn ser una finestra de notícies d'actualitat per a totes aquelles persones interessades en aquest camp, ja sigueu estudiants, professionals, pacients, familiars...



Per això us convidem a participar-hi amb els vostres comentaris!





20 febrero 2011

El discurs del rei


Inaugurem el bloc suggerint-vos a tots aquesta pel·lícula basada en la història real del rei Jordi VI d'Anglaterra que patia de disfèmia, trastorn de la parla conegut popularment com tartamudesa o quequesa, fet que l'angoixava i, òbviament, dificultava la seva tasca quan havia de parlar davant del públic.
A la pel·lícula veiem com el personatge va superant les seves dificultats gràcies a la seva tenacitat i a  l'ajuda d'un logopeda que li procura estratègies d'adaptació.

Hi ha molts moments destacables a la pel·lícula, sobretot per nosaltres que ja anem coneixent aquesta patologia, però a mi em va cridar molt l'atenció com tenia senyalats els textos que havia de llegir, amb marques quan havia de suavitzar una pronunciació (per exemple: afegint una vocal inicial a una oclusiva) allargaments vocàlics, senyals  per quan havia de fer pauses, respirar...

Segur que si la veieu trobareu molts més detalls interessants!

La pel·lícula està protagonitzada per Colin Firth (nominat als Òscars com a millor actor) i Geofrey Rush, excel·lent en el paper de logopeda!

Montse

6 comentarios:

  1. Muy interesante!

    ResponderEliminar
  2. molt molt molt interessant...

    ResponderEliminar
  3. holaaa logopedes!

    ResponderEliminar
  4. visca la monarquiaaa!!!

    ResponderEliminar
  5. Bravo!!!! A ver si ahora que la película se ha llevado unos cuantos Òscars, se empieza a difundir más nuestro trabajo y la importancia que tiene :D !!!

    Aurora

    ResponderEliminar
  6. La labor del logopeda es extraordinaria-
    Desde luego la pelìcula sera beneficiosa para muchos que no se animaban a tratar el problema-

    Un saludo

    Aurora

    ResponderEliminar